idagidagidagidagidagidagidag

idag har jag....
- börjat bygga ett larm, då jag lödat ihop olika saker.
- haft klassråd, då jag fått vetorätt när det gäller skoltröjer.
- åkt till idrotten, då jag såg en bil som blev påkörd av tåget med en människa i. läs om det på aftonbladet.se
- haft idrott, då jag, madde, melica, alicia, petra, jasmine och sofie spelade basket.
- väntat på bussen, då ja, alicia, melica, madde o sara köpte en varsin dricka.
- haft nolektion, då vi tittade på en film som var 12 minuter.
- ätit lunch, då jag åt fem stora tallrikar mat.
- haft solektion, då vi hade nutidskryss i grupp. min grupp vann.
- städat min låda, då jag hittade tusen gamla veckobrev.
- gått in på ica, då jag köpte mig en stor daimstrut.
- promenerat, då alicia gjorde något kul.
- suttit i solen, då jag tog kort med melicas mobil.
- åkt gratis buss, då julia glömde sin väska.
- tagit bussen till centrum, då julia fick sin väska.
- tagit bussen hem, då alicia fick åka gratis buss.
- tittat i en gammal skolkatalog, då jag skämdes för min bild.

fyragångersjuärlikamedtjugoåttadagar

Om fyra veckor sitter jag i Spanien tillsammans med mina klasskarmater. Kanske sitter vi vid middagsbordet på en restaurang klädda i sommarklänningar. Nu är jag otroligt taggad på att åka. Snart är vi där!

bilder








en dag i stan

Idag i skolan gjorde jag två prov, dom gick kanon! Efter skolan åkte jag och Sara till stan för att titta på lite kläder och skor. Men jag kunde inte hitta några. Däremot köpte jag en tröja på monki. Vi åt middag på Sandy's, kyckling- och curryrörabaugett. Mums! Till efterätt fikade vi på seven11. Mysig dag!



ching

Mammas dag idag

idag fyller min mamma år. Ska snart gå och väcka henne. Sedan ska jag åka och dansa balett klockan halv ett. Och ikväll ska vi ut och käka. Något jag inte kommer att hinna med är att plugga, och jag har prov imorgon. Inte bra Jennifer..

glöm inte bort att ställa fram klockan, du förlorade en timme inatt.
ching

earth hour

ja, om en timme ska det väl vara släkt världen över i en timme? Undra hur det kommer att bli när alla tänder lamporna samtidigt klockan halv tio. Undra hur många proppar som kommer att gå..
Jag tänkte börja att stänga av datorn redan nu. så....
ching

ensam


snön droppar utanför fönstret

Äntligen helg! Ni kan inte förstå hur glad jag är för att det är helg. Det blir som en varm sommardag innom mig som steker. Jag är så lycklig. Fastän det snöade ute hela kvällen igår och natten. Jag, Julia och Jannica åt pizza, glass, godis och tittade på film. Mysigt med tjejerna, fast jag somnade. haha. Jag gör alltid det på fredagar? Men nu vaknade jag. Mår lite dåligt bara men det går snart över. Mamma åkte precis ner för att köpa frukost och jag ska snart ta mig ett bad.
ching

Har du varit med om detta?

ojojoj, vad pinsamt! Jag och Jannica åkte moppe upp till bällstabergsskolans fotbollsplan, första moppeturen i år. Kallt var det, för det började snöa. När vi kom dit blåste snön kallt på oss så vi satte oss i tränare-Magnus bil. Där satt vi och värmde oss med musik och spel på mobilen.
När träningen var slut skulle vi åka hem till julia. Vi såg några av våra killkompisar åka förbi och ställde sig lite längre bort, de skulle spela fotboll. Jag och Jannica satte oss på moppen och precis när vi kör förbi killarna råkar jag komma åt tutknappen så att tutan tutar. Olyckligtvis fastnar tutan och tjuter en lång stud, precis när vi kör förbi i sakta fart. Jannica försöker då desperat få ut den igen, men då börjar tutan pipa med jämna mellanrum. Hur pinsamt som helst. Jag börjar gapflabba och kan knappt köra. Och när vi ska köra igenom grinden, för att komma bort, så stänger den sig. Skrattandes kör vi iväg på den hala vintervägen flummiga och röda om kinderna.

jag är på bushumör! fast det brukar jag vara..

idag slutade vi tidigt. Och idag lyser solen! Känner för att gå en promenad ute i den sköna vårluften. Ikväll ska jag till kyrkan. Vi har musikerkväll, så ikväll ska vi sjunga och tralla. Det blir nog kanonkul!

LP

måste bara berätta att jag tycker att denna bild ser ut som ett omslag på en LP-skiva. Det ser ut som ett rockband på 80-talet. inte sant? På kortet är det jag och madeleine.

har du ätit våfflor idag?

ja, idag hade vi ju nationella i engelska. Det gick faktist riktigt bra. Inte vad jag hade förväntat mig precis. Efter det tittade vi på film. När jag kom hem sov jag i tre timmar på min säng med en filt över mig och katten på magen.
När jag vaknade duschade jag och tog en promenix till kyrkan. Skönt, men kallt. Efter mässan spelade jag gitarr, sjöng, mös och åt våfflor, eftersom det är våffeldagen idag! Jag åt två stora våfflor med sylt och bär på, super goda!
Efter lite sku gick jag hem till en kompis och mös. Och nu sitter jag här, ruffsig i frillan med hemkunskapsböckerna bredvid mig. Måste plugga. Har prov imorgon.
image326 image327
bilder från förra våren, jannica
ching 

jag orkar inte

men nu fick jag precis panik. Jag har ju nationellaprov imorgon. Ska skriva en uppsats på engelska! Jag kan knappast skriva på engelska och hur skriver man en uppsats liksom? Magknip!

Jag gör dig avundsjuk!

Jag och Melica har precis bakat kokosbollar. De ser så goda ut när det ligger där ute i kylan och väntar på oss. Blir du inte sugen?


det går bara inte

jag blir bara så stressad. Känns som att jag ligger efter i alla mina ämnen. Jag ligger ett helt prov efter och massa frågor i SOn. Känns som att jag borde plugga. Men vet du vad? Jag kan inte. Jag mår dåligt.

balettlektioner

Åh va kul! Anmälde mig till danslektioner idag. Börjar redan på söndag. Jag ska dansa balett.

konstigt det där med väder..

jag tror jag gråter! Jag höll iallafall på att börja göra det när jag vaknade imorse. Hade redan bestämt igår vad jag skulle ha på mig idag och lagt det på sängen. Så när jag gick upp imorse var det ju snö och kallt ute! När kan snön försvinna? Ingen vill ha snö längre. Jag sket i att det var kallt och snöit och tog på mig mina kläder iallafall. När jag gick hem från skolan haglade det på mig. Vad är det för konstigt väder? Vill ha sooooommaaaaar!

Nu ska jag plugga lite samhällskunskap.
ching

skrevs 15.00 men publicerades inte..

är det sant? är det våren jag ser?



helgen går för fort!

Musikalen var jättebra. Lisa fick följa med, för att min farbors tjej inte ville. De var så härligt att se dem! Jag satt nämligen på plats ett, första akten. Den handlade om en fattig tjej som bodde på Londons gator 1900(någonting). Hon säljde blommor och kunde inte prata det engelska språket riktigt, hon hade fel uttal. Men en dag kom en man och slog vad med en annan man att han kunde göra henne till en Lady på sex månader. Få henne att se både vacker ut och tala ordentligt. Den andra mannen sade att han kunde betala hennes lektioner och sade att han slog vad på att han inte skulle klara det. Och så började lektionerna.. 
När musikalen var slut åkte vi hem till farmors kompis och åt middag. Där fanns med mumsigt bröd, paj och morotskaka. Jag blev proppmätt! Senare på kvällen tittade jag på film med Lisa, Jannica, Anton och David. Vi såg "shutter", det var en skräckfilm. Somnade gått framför en annan film efter lite datorsittande och snack med bror min.
Nu vaknade jag för en kvart sedan och ska klä på mig. Om en och en halv timme ska jag ta tåget till Täbykyrkby och titta på fotboll.
ching

My Fair Lady

Nu håller jag på att fixa ordning mig. Jag ska nämligen till Oscarsteatern och titta på musikal tillsammans med tjejerna i släkten. Det kommer att bli så trevligt. Biljetterna köpte farmor för säkert mer än ett halvår sedan.

ching

intagningsprov del två

Imorgon ska jag på dansprov till musikalen. Hoppas det går bra!

torsdag

idag tog jag och Sara en promenad efter skolan och hälsade på ankorna. Sedan satte vi oss och mös i solen på en bänk. Trevligt tycker jag!




konstigt

mitt inlägg bara försvann?

SPANIIIIEEEENNNN!

Jag fick veta idag att jag ska åka till spanien med några i min klass! Det kommer att bli så otroligt kul. Det är bara 6 veckor kvar!!!!!!!!
Vi ska åka till Malaga. Jag längtar sååååååå mycket!

humör: Glad!

Fullbokat

Igår tog jag och Sara en mysig promenad efter skolan. Vi gick längst Vallentunasjön och mös i vårsolens sken. Såg vårt första vårtecken - videung.  Klockan halv fem tog vi tåget in till stan med klassen för att äta middag. Vi (alla tjockisar) åt på Burgerking. Sedan gick vi till Dramaten och tittade på Morgan Allings föreställning "Fullbokat". Han var sjukt duktig. Visst glömde han bort sig ibland, men han spelade trots allt alla roller (närmare furtio stycken) på en föreställnings som varade i nittio minuter. Jag tycker att det var jättekul!
Och eftersom vi tittade på den här på fritiden och inte på skoltid, fick vi kompledigt idag. En lång sovmorgon till halv elva.
Bilder från dagen kommer sen!
ching

Drömmen som inte går i uppfyllelse

Ja, alla har vi ju våra drömmar. Från igår kunde jag inte sluta tänka på "if i were a disneyfigur". hihihih. Och när jag kom hem från skolan idag springer min bror fram till mig, ger mig en kram (inte vanligt) och ber mig göra om honom till Hulken. Ja, alla har vi ju våra drömmar.

Disneyfigur

Asså jag har sedan jag varit liten alltid älskat disneyfilmerna. Och nu börjar jag titta tillbaka på dem. De filmer jag såg på när jag var liten lärde man ju sig massor av! Men något som jag på senare dagar har drömt om är att vara en disneyrös, kanske en disneyfigur.
hahahhahahahhahaha. Herkules gjorde jag först, den blev bäst. De andra var mest slarv. kul ju?!




tankar snurrar i min hjärna. vilken väg ska jag ta?


ibland måste man ta det lugnt och vila

idag har jag träningsvärk i hela kroppen från det där som hände mig i förrgår. Så idag har jag bara legat i sängen hela dagen. Jag har tagit det lugnt och tittat på film. Peter Pan faktist! Visst är disneyfilmer mysiga? Jag älskar dom. Sen får jag ju inte glömma bort att jag myst med min lille kissemiss hela dagen, Toluse!

ching

färg






den korta dagen

Idag började vi med nästan tre timmars nationellaprov i engelska? Det gick väl sådär. Sedan gick jag, med två vänner nämligen Jannica och Julia, till Bällstabergskolan och lånade deras skolsyster, för vår skolsyster jobbar inte på fredagar. Jag gick dit för att plåstra om mina sår jag har på ryggen och benen från igår. Idag har jag massor med blåmärken som gör väldans ont. När vi kom tillbaka hade lektionen redan börjat. Då tittade vi på film. Därefter gick vi och åt, sedan fick alla gå hem. Så nu sitter jag här i mitt rum och planerar att städa lite, för snart kommer farmor. Men först... lite bra musik!


dagen som började så bra..

Jag gick upp klockan sex. Klädde på mig mina kläder och började sjunga upp. Körde några klassiska sångövningar och åt lite frukost. Sedan tittade Sara förbi. Hon gav mig en lyckogrej, en pärlödla som fick namnet Ragnar.
När jag kom till Tibble var klockan bara nio (fast jag skulle vara där tio). Jag började prata med tjejerna som skulle ha provet nio och önskade dom lycka till. När det äntligen blev min tur tog jag det coollugnt. De började att intervjua mig och frågade mig frågor som vad jag har sysslat med innan och vad jag är för människa. Det var åtta stycken (lärare och elever) och lilla jag. Som tur var kände jag igen sju av dem åtta, så dom visste vem jag var.
Efter intervjun började jag att sjunga mina låtar. Det gick kanon! De var jättesnälla och positiva. Efter jag sjungit klart berättade jag hur jag tolkat teatern, som man skulle lära sig, och berättade hur jag ville spela upp den. En utan tjejerna i trean fick vara min andra roll. Det gick nästan ännu bättre! Jag var otroligt glad när jag gick därifrån.

När jag lämnade rummet hade klockan inte ens hunnit bli elva. Och vad skulle jag hem och göra? Jag som tagit ledigt... Därför åkte jag till min systers jobb. Tog tunnelbanan dit och satte mig och åt i deras lunchbuffé. Det var jättegott. Tror aldrig att jag ätit så mycket mat förut. Jag åt en STOR tallrik med pasta, köttfärssås, rivna morötter, gurka och sallad, sedan åt jag en tallrik med pannkakor och till efterrätt en kanelbulle.
Jag var med Isabelle på jobbet hela dagen. Hon slutade klockan fyra då vi tog bussen till tunnelbanan. Därifrån skulle vi springa (eftersom tunnelbanan gick "om en minut"). Men när jag sprang ned för den långa rulltrappan snubblade jag framlänges. Först flög jag, sedan studsade jag och det slutade med att jag gleeeeed. Har rivsår längst hela benen och ryggen. Har sjukt ont. Jag vet att alla människor i världen är med i minst en näradödenupplevelse i livet. Men jag har varit med om alldeles för många. Om jag inte hade haft mössa på mig hade jag nog dött.

Såååååååååååååå.. Tack mössan, tack Ragnar!


bara lite bilder som får mig att tänka på något annat än hur nervös jag kommer att bli imorgon bitti när jag vaknar och tar tåget till tibble för att göra mitt intagningsprov.



ibland är det bättre att inte pröva

jag har under en lång tid tyckt att det har sett så otroligt mysit ut när två människor sitter i tjockstickade tröjor, en halsduk och en varm kopp te i handen. Det låter så mysigt. Det är inte bara mysigt, utan också väligt trevligt. Just nu sitter jag i denhär situationen då jag ska ha intagningsprov imorgon bitti, börjar känna nervösitet, är sjuk och känner sig sådär knasig i halsen. Vad vore inte bättre med en kopp te då? Jo, jag prövade precis en. Men fy tusan vad äckligt det är! Jag kan inte förstå hur folk kan dricka det. Det som ser ut mysigt ut blev från mysigt till äckligt för mig. Synd tycker jag. Det är inte många saker jag ångrat i mitt liv, men dethär är nog en av dem sakerna, skulle aldrig ha prövat. Har förstört den mysiga känslan.
nu måste jag verkligen öva på mina texter, jag kan dom inte ens.

ching

Ta det lugnt och slappna av


en stor kaka!

Det var mysigt igår. För efter skolan åkte jag in till stan med Sara och tittade lite i affärer. Vi satte oss på donken och tog en varsin glass och något att äta. Sedan tittade vi lite till. Men som otur så hittade jag något jag ville köpa när affären redan hade stängt. Så vi satte oss och tog en fika på Sandy's istället. Pratade lite och tog oss hemåt. Idag börjar vi klockan halv elva, så det är lugnt.
Men jag har ont i magen av nervösitet.

ching


nervös

men Gud! Idag har folk övertalat mig. Bland annat med att gå på mitt intagningsprov till Musikallinjen på tibble. Jag är sjukt nervös så jag har övat lite precis. Men vad kan jag göra?
Den tolfte ska jag ha intagningsprov på sång och teater. Då ska jag sjunga tre låtar (två som är obligatoriska som jag håller på att lära mig och en egen) och kunna en del av ett manus, som man ska kunna utantill. Den tjugonde ska jag komma tillbaka igen och göra ett dansprov. Då ska man komma dit och så visar de mig några rytmiska kroppsrörelser som jag ska lära mig på en timme eller mindre.
Jag är sååååå nervös!

men gud, jag hade ju oranget hååååår!!!!!!




bleeeeekkkkkkkkkkk


.

vad håller jag på med?

mums!

Igår var jag i stan med mammi och isabelle. Hittade ett par tuffa glasögon som jag tänker köpa. Sedan tog vi lite fika på Sandy's, som blev min middag.


Jag är kär i Sandy's kyckling- och curryröramacka!!!!!!

Igår somnade jag runt nio.
Idag vaknade jag och mådde inte sådär väldans bra. Men jag gick till skolan runt tio bara för att vara med på redovisningen på engelskan, redovisningen för yearbooken. Men när jag kom dit så mådde jag inte så bra så jag sa ingenting. Undra vad Märta tyckte om det?
Efter skolan åkte jag och Sara hem till mig. Efter någon timme satte jag mig i bilen till Stinsen och tittade lite i affärer. Köpte en päronglass och konstigtnog en bikini, trots att det är långt kvar tills sommarn är här. Men jag tyckte att den var så söt!
När jag kom hem stresspackade jag ihop mina saker och åkte till kyrkan. Efter mässan umgicks jag med mina vänner i sku;s nya studio med massor av roliga saker. Nu sitter jag hemma hos Sara och ska snart titta på filmen "the notebook" och sleepa lite. Imorgon fyller ju min lilla pudding sexton år.
ching

blommor har också liv



Sånt händer, det ingår i livet.

Igår när jag satt på mattelekion fick jag plötsligt jättesvårt att andas. Kunde inte ta in luft genom näsan och det kändes som att mina lungor krympte och blev små. Jag började andas snabbare och hade svårt att sluta. Blev snurrig och tappade balansen. Gick till skolsyster och fick ligga på hennes bits medans hon ringde till mamma och till sjukvårdshjälpen. De kom och hämtade mig och jag fick åka ambulans till Karolinska Sjukhuset. I tre timmar andades jag snabbt, sedan lugnade jag ner mig. Tog blodprov, andra prover och träffa en doktor. Hela dagen var jag på akutmottagningen.
När jag sedan fick åka hem var det naturligtvis svårt att hålla balansen, men hem kom jag. På bussen på väg hem kom det tillbaka och jag fick svårt att andas. Mamma ledde mig hela vägen hem från busstationen.

Tänkte bara berätta att jag är så otroligt tacksam över att jag har alla mina vänner, min familj och att jag lever ett sånt underbart liv. Tack!


min mage ser ut som en dromedarpuckel

Oj vad jag är mätt! Har precis proppat i mig sjuttiåtta kilo mat. Nej, kanske inte så mycket. Men mycket åt jag. Förutom att jag har ätit så har jag tillbringat helgen framför en symaskin. Jag har sytt två kjolar och en sak som min farmor ska få när hon fyller år. Men eftersom min farmor läser mig blogg så tänker jag inte avslöja det förrän om en vecka. Den ena kjolen är en rosa tyllkjol, som min syster ska ha på sig när hon ska vara balettdansös på en studentskiva, och den andra kjolen är en söt liten blommig grej. hihi.


Nu funderar jag över vad jag ska göra ikväll. Jag vill egentligen titta på Beck (som min mamma faktist är med på ikväll, statist), men det vill ingen annan så jag får väl hitta på något annat. Nu tänker jag iallafall lägga mig och vila min tjocka mage.
ching

RSS 2.0