några balbilder














bästa kvällen på länge

bal

imorgon är det bal

jag är typ den enda som ska ha långklänning, känns tråkigt..

jag är pirrig.

Om jag går ut och dansar, vet jag att jag bara chansar. Men jag tar det på lek!

Amanda, du har just döpt min cykel! Han heter Rune.

Idag och igår dansade vi på idrotten. Vi dansade bugg och vals. Bugg var lugnt roligast, det är så glatt och kul!
Imorgon får vi betyg i bild och jag har inte gjort klart alla obligatoriska uppgifter. Därför sitter jag och ritar just nu. Det jag håller på med nu är en surrealistisk bild. Jag ritar massa frukter och små människor och en annan bild med en tjej som håller i sitt ansikte.
ching

det blev svartare mot natten

kom precis in från en lång cykeltur i Vallentunas alla håll. Besökte sjön, åby, kyrkan, centrum och ormsta. Så skönt! Jag älskar min röda gamla hoj. Någon som vill döpa honom?
Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig under täcket.
ching

dagarna går fort, blir det något gjort?

vaknade bredvid en trött fröken Lisa imorse. Klädde på mig kläder, skrev en lapp och satte mig i bilen till norrtälje. Kom fram i spöregn. Köpte en cykel på aktion, en fin röd gammal hoj. Cyklade i regnet hem till farmor. Böt om och gick ut på stan ett tag. Köpte pärlor, tänker göra ett armband. Åt på restaurang. Köpte en tröja. Gick hem till farmor och åt efterrätt, rabarber- och jordgubbspaj med vaniljsås och en annan god kaka. Sedan somnade jag på farmors säng. Bankade in cyklarna i bilen och körde förbi Flygfyren på väg hem. Nu sitter jag här och väntar på Lisa. Tänkte hoppa in i duschen först.

ching

nu är jag hungrig!


nu jag tänkte laga mat! Smart va?

Leffe! Det är du, det är jag, det är vi!

hej hopp! Idag har jag lekt med två snygga brudar. Vi har ätit glass med god-goda bär och mixrat oss banan- och blåbärssmoothie. Det var inte illa!

(det var godare och såg godare ut i verkligheten)
Nu sitter vi här och snackar massa skit.

Detta är min avslutniningströja:
det stååååårrr...
De sa att om jag kommer försent en gång till så får jag IG, det vill jag inte riskera, så jag kommer aldrig mer tillbaka!
Vallentuna Friskola 2009

på min framsida står det nen.

ching

Den här killen är så tuff, så han måste bara få vara med i min blogg!


det är maj

det regnar ute

kroppsmålning med vattenfärg

idag har det varit en lång dag. Efter skolan åkte jag Alicias moped hem till Melica där vi ritade konst på varandras ryggar med vattenfärg. (ingenting som jag kan rekomendera, eftersom det gör otroligt ont när man rör sig, men kul var det)

Alicias rygg hade temat (orealistiskt?) och Melicas rygg, djungel.

min rygg fick alla möjliga saker som hade med kärlek att göra, eller saker man kan förknippa kärlek med. Alltså var temat för min rygg, kärlek!

Ikväll tittade vi på Desperate Housewives framför tvn med glass och goda bär.
ching

Grattis bror!

idag fyller min bror arton. Han firades igår av släkt och vänner. Idag är det vi i familjen som firar honom. Snart ska vi på bio och ut å äta.






 

"jag sa typ"

idag var vi på bellmanmuséet med klassen. Det var inte så där toppen skoj just där, men vi hade det trevligt i solen väntan på att åka hem. Men vi åkte aldrig hem. Jag, Sara, Madeleine, Melica och Alicia stannade kvar i stan. Vi letade som tokar efter en balklänning till Melica och skor till damerna som passade perfekt till deras önskemål. Det blev en klänning tillslut, men inga skor.
När vi kom hem tittade jag och Melica på Desperate Housewifesavsnittet som vi inte hade sett. Det var spännande! Därefter åt jag Persiskmat och tog sedan bussen till Bällstaberg, där vi tittade på (de sura) flickorna som spelade fotboll. När vi sett klart matchen promenerade vi hem till Madeleine och överaskade henne! Efter lite snack sprang vi till ICA och köpte tuggummin (det var bara en minut kvar tills de stängde). Vi tog bussen hem till Melica och lagade pannkakor (notera att klockan var halv elva då). När vi ätit upp våra goda panncakes med hallon, socker och grädde, gick vi in till Sams (Melicas brors) rum och tog över datastolen för att titta på en mysig rulle. Så, det är precis det vi ska göra nu!

ching

tiden rinner iväg

åh gud! veckan går så fort. Har haft massor av prov och så den här veckan. Biologinationella höll på i två och en halv timme, och det är ett till biologiprov kvar. Var hemma hos farmor i veckan. Fick goda pannkakor och prövade balklänningen som hon sytt till mig. Den satt perfekt! Jag blev så glad. Var inne i stan med syster min igår och köpte skor, en liten brosch och ett par örhängen att ha på balen. Bara två veckor kvar!
Idag har jag städat mitt rum, så att det är fint och rent inför helgen för då kommer det besök hit. min bror fyller 18. Sedan gick jag hem till Melica och tittade på två Desperate Housewifesavsnitt, men det är två till som jag har missat. Får inte glömma bort att titta på dom. Nu sitter jag och äter lite.
Imorgon ska jag åka på utflyckt med min klass. Vi ska åka till Långholmen och besöka Bellmanmuséet. Hoppas det blir trevligt.
ching

risken är minimalisk, men tänk om!

haha, här sitter jag och pluggar. Har massa saker att göra och jag började för tjugo minuter sen. Just nu pluggar jag NO. Kom bara på en lite rolig (eller kanske hemsk) tanke. Apor är ju 99% lika oss. Det största som skiljer på oss måste ju finnas i oss. Vi har 46 kromosomer i varje cell och de har 48. Bortsett från våra könsceller som har 23 stycken, äggcellen och spermien. När de går ihop får vi 46 och bildar en ny individ. Vissa spermier och vissa äggceller är det fel på (kanske skadade), de kan ha en utväxt eller en extra kromosom. Om en skadad spermie och en icke skadad äggcell möts föder vi ett barn med downs syndrom. Om istället två skadade (en skadad spermie och en skadad äggcell) förs samman, borde ju barnet bli en apa!? Tänk vad hemskt att föda en apa efter nio månader. Risken är som tur inte så stor, men tänk om!

han får alltid som han vill!

klockan halv ett kom min bror inrusande in till mig och sade: Åh, snälla Jennifer kan vi inte baka du och jag?
Jag skakade på huvudet och sa att jag inte orkade. Han mutade med en kram, men det hjälpte inte. Efter tjat i fem minuter om att baka, gav jag mig. tog fram receptet på kokosbollar och bakade på en kvart. varför ger jag mig alltid? om en halvtimme retas han med mig igen, jag lovar. men gud så goda dom blev!

hjältar

Juste! Glömde bort att säga att det blev ingen kapten Jack Sparrow. Det blev en Laura Croft istället.

me and the hulkkkkk

ja, det gick som det gick.

det är bara att stå ut

Om fem veckor hoppar jag av glädje! Om fem veckor har jag nämligen gått ut grundskolan! Men nu sitter jag här istället med en hög läxböcker bredvid mig. Nästa vecka har jag massor som ska vara klart som måste göras i helgen. Har No nationella, två spanska nationella, massa dikter som ska skrivas, ett matte nationella, ett No-prov och ett långt So-prov som jag ska prata (tillsammans med Sara och Axel) i tjugo minuter om New Age. Hur ska jag orka?
Nu hade jag tänkt att ta ett bad och relaxaaa lite. Sen ska jag pyssla om mig lite och titta på en bra film inrullad i en skön filt.
ching

tänk hjälte!

usch, jag tycker verkligen inte om att vara sjuk. Kan inte någon dyka upp med lite kuckelimuckmedicin och göra mig frisk?!
På fredag ska min klass ta plojfoto, vårat tema är hjältar. Någon som har något bra tips på en hjälte? Vi har skrivit upp vad alla som bestämt sig ska vara på en lapp, för att vi inte ska ha fler av samma hjälte. Jag funderar på att vara den snygga Kapten Jack Sparrow om jag inte kommer på något bättre.
Eller kan han räknas som en hjälte?

har du haft det kul ikväll?

ja, jag har iallafall haft kul ikväll! När jag kom hem till emil och grabbarna tittade vi på fotbollen. Efter det körde vi sanning eller konsekvens med snurrande flaskan. Jag och åtta grabbar.. Emil, Axel, Axel, Christoffer, Ludvig, Johan, Gustav och Emanuel. Det var skoj! Men efter ett tag, när det började bli lite segt, sjöng vi singstar istället. Vi avslutade kvällen med försök av tjuvringning, men det blev inget.
Nu kom jag precis hem. Ska titta på en film och äntligen sooooova!
ching

redo fastän jag har dygnat.

Nu är jag och mina klasskamrater tillbaka i sverige igen! Vi hade det jättekul och skönt i speninen! Vi har varit på picassomuséet, vandrat på en femtusen år gammal fästning, gått på marknad, ätit paella, tittat på bio och promenerat längst stranden. Visst är det skönt att komma hem.. Men några dagar till skulle inte varit så dåligt.
Nu ska jag äta lite. Sedan ska jag hem till min kompis och "parta" med åtta trevliga boys och titta på fotbooooll!
ching

RSS 2.0