soool och varmeee

JAG DOR AV VARME.
men det ar jatteskont har. Firade en stor julafton tillsammans med alla slaktingar till honom som ager huset, dar i bor. Manga var vi. Och kul hade vi. Nu sitter jag har igen, bland alla tontar. Ska snart ga tillbaka och bada lite i poolen.




ching


en forsta halsning fran mig i Brasillandet.

hej alla dar hemma! Nu sitter jag pa ett internetcafé i Recife, Brasilien. Sitter i ett rum tillsammans med mormor och tjugo killar som spelar World of Workraft! TONTAR
Jag har det kanon. Solar varje dag, trots molnigt vader, och badar i poolen.
Kanner mig som en utlanning var jag an kommer. Om jag ar i sverige sticker jag ut.. och om jag ar har sticker jag ut. Var ska jag vara for att passa in?
Saknar er alla, men det ar tyvarr tre veckor kvar innan ni far se mig i Sverige.
Nagra bilder kan ni iallafall fa se av mig: 

Flygplanet, fran Sao Paulo.

Pa vag till huset.

Snygga jag, forsta dagen.

Brasilianska flaggan med mm

har har jag badat, men jag fick inte ga ut mer an tio meter, for de varnar for hajattacker. Och vi vill val ha en hel jennifer kvar?


Tack for alla gulliga sms mina vanner, ar jattetacksam, men kan tyvarr inte svara pa alla eftersom jag inte har sa mycket pengar. Ville bara onska alla en god jul och tala om for er att jag faktist lever.

heidå

Nu tror jag att jag tänker sova, eller iallafall vila, i tre timmar innan jag for till Arlanda. Tänkte bara säga adjö! Heidå alla söta vänner i kalla sverige, och hei varma sköna Brasilien!


avskedsbilder med min bästevän Sara.
ching

tidig julafton

Fick ha min julafton innan jag åker. Är så glad. Se vilka fina saker jag fått:

halsduk från Filippa K

Kjol från Gina

blommig klänning

ljusrosa tröja från Filippa K

kjol från Gina
 

underkläder (?) från Filippa K och ett långt linne från Gina

necessär/liten väska med paljetter på.

suddig bild på en hårspray som luktar hallon

guldiga ballerinaskor med en söt blomma på

rosa hjärtformade solglasögon

örhängen som ser ut som pins

blommig jacka
+ 1500 kronor och resepengar.
ching

kåyessess

ååh, om nio timmar ska jag åka hemifrån. Jag kan berätta att jag aldrig varit så här nervös när jag har åkt utomland förut, som nu. Det pirrar i magen och huvudet snurrar. Jag är virrig och vet inte vad jag ska ta med mig. Kommer säkert glömma något, det gör man alltid.
Idag har jag packat resväskan, satt upp granen och tittat på en film tillsammans med min bror. Nu ska jag fortsätta att packa. Snart kommer mormor, moster och hennes pojkvän hit.
Kyss

lyssna på mig

Något av det hemskaste man kan vara med om, tycker jag, är att mista en som står en nära. Jag var på urnsättning i förrgår, farfar, och visst var det jobbigt. Ikväll har jag varit hos några vänner och tittat på lite filmer. Somnade framför tvn men vaknade av att mamma var där och hämtade mig. När vi kommer in på min gata där jag bor, ligger det något på vägen. Mitt hjärta och resten av min kropp stannade upp och jag bara glodde. Jag trodde det var min katt. Men sedan visade det sig att det var en tidning. När jag insåg det "gick jag igång" igen och började att gråta, var så chockad. Blev så fruktansvärt rädd.
Ta hand om er alla! Ni är så himla värdefulla! Ta hand om er!

imagine not having a life on a fridays night






det går segt de sista dagarna

Har spenderat mina senaste dagar åt att plugga. Ser framemot en skön och mysig helg. Åker om bara några få dagar. Kommer missa allt; julafton, nyårsafton och min systers tjugoårsdag. Men jag kommer att ha en riktig härlig semester. En månad i Brasilien!
Idag har jag skrivit en faktauppsats om Förintelsen, det var inte det roligaste.. Men den är snart klar. Sen tänkte jag faktist titta på en mysig rulle och sova i min sköna säng.
ching

det var länge sedan nu

men gud! När jag lämnade skolan idag, klockan halv fyra, var det alldeles kolsvart ute. Det är det jag hatar mest med vintern! Det var ju mörkt i morse när jag gick dit också. Man missar ju all sol när man är i skolan.
Ikväll kommer min syster hem. Jag har inte träffat henne på mer än två månader nu, hon har varit i Thailand. Det ska bli så kul. Jag har saknat henne!

en recension om Bridget och plugggggg

Nu återstår bara en vecka till jag far till de stora landet, även kallad Brasilien. Innan dess har jag massor av skolarbeten jag måste bli klar med.  bland annat en svenska faktauppsatts om förintelsen, ett spanskprov och matte.
Har suttit i några timmar både idag och igår och skrivit min bokrecension på engelska. Jag har nämligen läst Bridget Jones's Diary på engelskan.
Om du orkar och har tid får du gärna läsa den och säga vad du tyckte:

I have read a book named "Bridget Jones's diary".

The genre is roman/comedy/romantic.


The author name is Helen Fielding.

Helen Fielding was born in Yorkshire 1953. She is most famous for her roman about Bridget Jones, but she has written other books for example: Histories of the thrill seeking journalist Olivia Joules. Helen also has worked for BBC for several years, producing documentaries.


I think this book is a perfect book for me because it was easy to read and had sufficient pages. Also it is a funny book, and I believe that that is important. I like this book!

I don't think it is interesting, maybe because I am not an adult. But it is joyful and amusing.


The book takes place in the 90th‘s in London. It is a book about Bridget Jones a girl in her thirties and her problems, both at work and her private life.


How do I explain Bridget Jones? Bridget is a young lady who tries to find her prince charming in a chaos of relationship problem. She also tries very hard to lose some weight and to stop drinking alcohol. She is never married and repulses men. She falls in love with wrong men. Sometimes it is like she is living the best life ever and sometimes she seems to get it all wrong.

Bridget Jones is a person who never learns of her mistakes. She is enormously honest and people think that that is good. Bridget likes to spend time with her best friends and has a good relation to her parents.

There are some intrigues between her lovers in the book, which makes difficulties.

Daniel Cleaver is one of these men. He works with Bridget, he actually is her boss. He starts flirting with Bridget by e-mail. I think that he is very smarmy and take advantage of his position over being her boss. He knows that he is good looking and have a good confidence, but lies to her.


I think Bridget seems to be a nice friendly woman, but she has her lacks. She always seems to get in to trouble. Mostly because she is clumsy and she says things before she thinks.


In the beginning of the book Bridget is depressed and has bad confidence. But in the end she finds love and confidence.


A scene I remember very well is when Bridget is going to a party. She has heard that the theme is to come as a prostitute or a priest. She arrives as a call-girl, dressed as a bunny. But when she gets there she founds out that the theme is cancelled. So she goes to the other two who also didn't get the message. One of them is her father dressed like a priest.


I think that Helen have written this book to amuse people. I read somewhere that she got the question if it is a story about her own life and the answer was no.


Compared to "Ingen väg tillbaka", that is a story about war and suffering, based on a true story. Bridget Jones could be a true story, but isn't. And ones again, it is funny and amusing book that makes you laugh instead.


ching

en lång lördag

Jag började dagen med att städa mitt rum. 



Sedan var jag på tjejmiddag hos min vän Jasmine. Tjejmiddag med jultema. Det var jättemysigt och massa julstämning. När vi kom dit fick vi glögg, julmust och lussebullar. Sedan hjälptes vi åt att hacka grönsaker. Vi åt tacos till middag. Efter middagen tittade vi på en film. Sedan åt vi marängsviss.









Runt tio lämnade Sara, jag, Julia och Jannica Jasmines hus och åkte till tibble för att titta på midnattsvolleybollen. Men det var inte så kul där, så vi åkte hem. Spelade lite texas hold'em och försökte vara vakna.

Gick och lade mig vid fyra och såg how to lose a guy in ten days.


lack och läder

Den här kvällen har varit såååååå lång. Berättar med imorgon. Nu hade jag tänkt titta på film :)
ching

försvinn onda hals

å jag är rädd för att jag kommer att vara sjuk när jag sätter mig på planet till Brasilien. Om jag redan är sjuk då, kommer det att bli värre. Jag hoppas verkligen att det går över tills dess. Det är ju bara 11 dagar kvar! Jag får ta det lugnt i helgen så att det försvinner.
Något som irriterar mig är manarinerna i år! Åt en idag med tjugotvå stycken kärnor i, var av en satte jag i halsen.
Nu hade jag tänkt att sussa och titta på BIG MOMMA'S HOUSE. Vi hörs imorgon.

ching

Hon sitter i köket och ser arg ut.

Jennifer är en sjuk kvinna som känner att hon inte gör något rätt just nu. Hon har bara lust att gå in i en vägg och ligga i ide i en vecka. Är detta okej?
hälsningar från hennes assistent, Bävern.

ching


Jennifer i knipa

Stress! Det är bara en och en halv vecka kvar för mig i skolan och jag har massor kvar att göra. Därför tänkte jag sätta mig och börja med det i morse. Jag är sjuk , det är därför jag är hemma. Halsfluss tror jag. Men alla mina böcker är i skolan så jag kan ju inte det. Därför tänkte jag ringa till Saras mobil och be henne ta hem dem till mig. Men jag kan inte det. För jag håller på att byta från telenor till tele2, så jag har "ingen mobil" på två månader. Och mamma har blockat mobilnummer hemifrån. Så jag kan inte göra så mycket. *snyft*

ching


Ny månad.

tuuuuuuut, lät krigstutan precis. Min första tanke var "är det krig?" men sedan kom jag ju på att det är första måndagen i en ny månad, klockan tre. Det är redan december! Det här året har gått sjukt snabbt. Tror att detta året även varit det bästa. Brasilien två gånger och Gransnäs två gånger. Kan det bli bättre?
Såg på julkalendern imorse. Det verkar som att den kommer att gå ut på samma sak som förra årets, att hitta tomten innan jul. Lite tråkigt. Det var mycket bättre julkalendrar när vi var små. Mysteriet på Greveholm och trolltider var kanonbra!
Igår var det första advent också. Hade inget adventsfika, men jag satte upp min julstjärna, åt god mat och tände första ljuset i ljusstaken. Visst är det härligt med advent? Har verkligen fått den dära julkänslan nu. Däremot satt jag och Jannica och pratade på bussen hem idag om att ifall man tittar ut så ser det ut som i oktober, riktigt trist.



ching

RSS 2.0