BRASILIEN

För er som inte har fattat så åker jag till Brasilien, i tre veckor, idag. Jag hoppas att alla får en riktigt god jul och ett gott nytt åt! Vi ses den 13 Januari.

Puss

Brasilien

Nu är det bara två dagar kvar tills jag sitter på flyget på väg till varma landet Brasilien och tre dagar kvar tills jag är framme hos mina släktingar :)


Gårdagen

Gårdagen började med att telefonen ringde klockan vid 08:30 på morgonen. Det var Sara som väckte mig för att jag skulle kunna hinna till bussen som gick 09:14.
Jag klädde på mig snabbt och pratade i telefon samtidigt med Sara och gick hem ifrån utan att tänka. Jag glömde halsduken, mössan och mina vantar. När jag kom till busshållplatsen så kollade jag på klockan, det var en kvart-tio minuter kvar till bussen skulle komma och jag fick stå i kylan och frysa.

Vi skulle vara klockan 09:50 vid Hjälmstaskolan för att titta på en Kabaré. Men eftersom jag och Sara var i Centrum så tidigt så köpte vi oss en varsin vanlijbulle och satte oss i biblioteket och värmde oss. När klockan började närma sig mötdags så gick vi. Vi kom ändå lite tidigt men det gör inget för där träffade vi våran vän Hanna. :)

När hela klassen kommit gick vi in i Aulan. Det var några utav niorna på Hjälmstaskolan som hade Kabarén. Det började med en dans som såg helt fjantig ut och sedan ett rockband, då tänkte jag ''vad gör vi här?''
men men.. om man måste så måste man. Men mitt tålamod tog slut när jag såg 4 tjejer i nian som stod och dansade till moulin rouge låten med bara korset och trosor. Dom dansade inte bara vanligt utan typ porrdansade! Dom tog på sina bröst och typ cpade sig. Jag blev så himla sur och tyckte dom var sååååå pinsamma så att dom förstörde hela min dag!

Men efter den otroligt dåliga Kabarén så tog vi bussen tillbaka till skolan. Vi hade bild med Åsa och sen så åt vi lunch.
Efter lunchen så hade vi micke-lektionerna. (matte och NO) Och då hände det en förfärlig grej. Skolan blev knivhotad! Inte bara det, utan av en elev på skolan! Jag har uppfattat honom som en lugn person som inte är så stökig men helt plöstligt så hotade han min rektor och mentor (samma person) med en kniv. Åsa, billäraren, säger att gjorde det för att han fått dåligt i något betyg. Men det kan väl inte bara vara det? då har han ju något fel! eller hur?

Våran lärare kom iallafall in i vårat klassrum och sa att vi inte fick släppa in honom. Polisen kom och tog med honom in i bilen och körde iväg. Men det var två polisbilar. Varför? trodde dom att om han skulle döda någon i den ena polisbilen så skulle den andra hjälpa till att ta fast honom? -Helsjukt ju!
Men men.. inga rykten ska föras vidare, inga falska fykten!
läs mer om det här och här.

Efter detta tog jag bussen hem och åkte direkt med min famlij till InfraCity, Kista och Täby C.
Köpte inget förutom donken. Men jag försökte hitta en fin klänning att ha på mig på Julafton eller Nyårsafton. Men jag får leta vidare.

Jag var inte hemma fören sent då jag satte mig och fixa med lite julisar i tre timmar. Men sen somnade jag nere i mammas säng.

filmdags

Förra årets film kommer tillbaka!
Varje kväll förra året som jag inte orkade leta eller kolla efter en film att se på så såg jag på Mitt stora feta grekiska bröllop. Såg den säkert 1000 gånger. Men nu är den kvällens film.

image159

Toula Portokalos med sitt toviga hår och sina tjocka glasögon är sin grekiska familjs värsta mardröm: Hon är trettio år gammal och fortfarande inte gift. Men när Toula förändrar sitt utseende och börjar jobba på en resebyrå möter hon den charmige Ian Miller. Ett äktenskap är i sikte. Det är bara ett problem: Han är inte grek! Så medan romantiken slår ut i full blom måste Toula försöka dölja Ian för sin familj - och dölja sin familj för honom...

betyg :☺☺☺

idagidagidag

idag har jag packat, fixat min garderob och städat. Det har varit en skittråkig dag. Men jag har inte bara gjort det. Jag har varit i infra city och köpt en ny kamera.
Den är skitbra! Har inte hittat något fel på den eller något som kan bli bättre. hihi ^^
Fin är den också. Det är efterföljaren på Saras kamera.

Det är denna:

image158

filmdags

Har precis sätt på filmen "shall we dance?", med Jennifer (fint namn) Lopez och Richard Gere, som gick på fyran. Jag tycker den var rätt bra, har faktist inte sett den förut, men jag såg trotsallt inte från början.

image157

John Clark har allt; framgång, pengar och en underbar fru, men saknar gnistan i sitt liv. Varje kväll på väg hem från jobbet fascineras han av en ung, vacker kvinna som står i fönstret till en dansstudio. En kväll följer han ögonblickets ingivelse och anmäler sig till danslektioner för att få träffa henne. John upptäcker till sin förvåning att han älskar att dansa, men bestämmer sig för att hålla sin nya passion hemlig. Men hans fru börjar snart misstänka något...

betyg :☺☺☺

Packning

Och nu åter till packning av kläder. GUD det är bara fyra korta dagar kvar tills vi åker till Brasilien.
Men det jobbiga är ju att packa. Eller att packa upp! Men det ingår väl i resan, man kan ju inte ha bara bra och inget dåligt.
Nu ska jag börja packa.. tjenixen

Lill-Julafton

Igår kom släkten hem till oss på julbord och hade en liten julafton, som man kan kalla det. Eftersom inte vi är hemma på julafton så tänkte vi ha en Lill-Julafton igår.
Vi åt också god mat, som på julshowen, och hade trevligt. Efter maten så spelade vi Yatzy och pratade. Och sen så fick jag pengar i julis av farmor, 1000 kronor. :) snäll farmor.

Nu har jag iallafall fått lite julstämning. Nu är det bara snön jag väntar på.
image156

Julshow slutet

Sista dagen för Isabelles Julshow tillsammans med Jan Johansen var i Torsdags. Då var jag där på julbord med Mamma, Anna (Saras mamma) och Farmor. Vi hade sjukt trevligt och åt god mat.
Jag tog det mesta på bordet förutom sill och lax. Jag gillar inte inlagd fisk och sånt. Jag åt heller inte allt på efterrättsbordet.
Till showen.. min syster var jätteduktig när hon skulle sjunga Fame. Hon sjunger ju då solo i verserna och gjorde det skitbra i torsdags! Det gick inte lika bra när vi var på genrepet eftersom hennes mick cpade..

Rekomenderar showen tillsammans med en sångare, två musikalartister och tibble gymnasiumklass estet 3. (om det kommer nästa år med.. hahha.. det tror jag inte eftersom de slutat skolan då!)

Luciadagen

i skolan hade vi lucia framträdande. Sååå sämst! För det första så kunde ingen texterna, vi mumlade och skrattade bara. Och för de andra sjöng jag så falskt! även fast ingen vågar säga det.
Tycker synd om de som kollade på oss.

Efter skolan kom jag hem och dansade med min syster och min mamma till Mariah Careys låtar. Min syster ska uppträda på täby park hotell i dag med och behövde moss till sitt hår. Så jag och mamma fick åka ner och handla.
När vi ändå skulle ner till centrum så hämtade vi ut ett paket som jag fått på posten.

(tänkte bara berätta för de som inte vet att posten och järnia nere i C har blivit rånade idag klockan 12. Och ormstaskolan har blivit bombhotad)

När vi kom ner till ICA och hämtat ut paket blir både jag och mamma helt nyfikna. Det är ett stort brunt paket med bara en ettikett på som det stod: Jennifer Grossini-Strömberg på.. 
Vi säger att vi ska öppna det så fort vi kommit hem. När vi sitter i bilen påväg hem skrämmer vi upp varandra om att det kanske ligger en bomb där i eller någon för jag har inte beställt något och det stod inte någon avsändare på det.
Men så fort vi kom hem öppnade jag paketet och där i låg det pärlor som jag vunnit på ung-08 i somras.
hihi.. Sara vann också.

Läs mer om pärlorna i Sara blogg.


(bild: Sara Edström)
tjenixen

filmdags

Kvällens film ska jag se på tillsammans med Sara. De blir filmen ice age. Jag tycker den är jättebra! Sara har inte sett den så det blir ännu bättre. -Om inte du sett den bör du göra det!

image154

Vid istidens början möts tre omaka varelser. Sid, en korkad sengångare. Manfred, en vresig mammut. Diego, en lömsk sabeltandad tiger. De tre bildar motvilligt ett team för att återlämna en baby till sin pappa. Häng med den knäppaste flocken någonsin i det coolaste äventyret i världshistorien!

betyg :☺☺☺☺

idagidagidag

Idag har jag handlat klart tomte kläderna för lucia imorgon till Sara och mig. Jag och mamma åkte ända till kista för att hitta rätt kläder.

Vi ska ha på oss:
En röd topp från ginatricot
Ett par vita strumpbyxor från Lindex:s barnavdelning
Ett par strumpor/sockor från Kappahl:s barnavdelning
Och en lång tomteluva för vuxna från BR. (så de är rätt så stora)

Jag har däremot inte städat mitt rum som jag bör göra. Jag tror jag gör det så snart som möjligt, innan mamma kommer hem och ser katastrofen!

Om en vecka och några timmar så går planet till Brasilien. Gud va kul det ska bli! läääängtar bara mer och mer nu. längtar mer till Brasilien än vad jag gör till julafton.
På lördag ska jag ha "lilla julafton" med släkten i sverige. Vi ska äta julmat och dela ut fåå julklappar. Jag ska då ha samma kläder som imorgon tror jag :)

tjenixen


Bilder

tänkte bara sätta in lite fler bilder för skoj skull om ni orkar titta.

    
   

1. Sara i gbg, partille centrum
2. Min katt, Toluse, i Saras händer
3. Mitt och Saras jättefina lego-tomt som vi gjorde på dagis
4. Mitt öga
5. Sara med stora lysande ögonbryn
6. Jag och Lisa utanför mitt hus
7. Jag som petar i näsan på tåget (myyyys)
8. Johan i min soffa

Bilder

tänkte bara sätta in lite bilder för skoj skull om ni orkar titta.

    

1. Fina Sara
2. Jag och sophie i stan
3. Lisa på T-banan
4. Sophie på T-banan
5. Min mobil och min man

okej, vet jag ens vad jag heter?

skriv ditt namn med lillfingret: jennifer
skriv ditt namn med armbågen: jkernniofgerrt
skriv ditt namn med pannan: 34njhiurt534
skriv ditt namn med foten: jennifgert5
Skriv ditt namn med näsan: juennifer
skriv ditt namn med örat: jwen njkfdvg
skriv ditt namn med munnen: jennifcedr

skoldagen

Jag kom precis hem ifrån skolan. Vi började dagen med att öva på luciaframträdandet som vi ska ha imorgon. Det är alltid åttorna i min skola som har det. Jag ska vara tomte med Sara. Vi har köpt röda toppar/klänningar på ginatricot som vi ska ha på oss. Jag och Nike ska sjunga en duett, "jag såg mamma kyssa tomten". Nike är även skolans lucia i år. Det kommer se jättekonstigt ut när vi sjunger tillsammans, en liten kort tomte tillsammans med en lång lucia. Aja.. vidare.

Efter luciaövningen så hade vi svenska och engelska med Märta, Märta är en lugn lärare på skolan med grått, krulligt hår. Då fick vi fortsätta med vårat arbete från 7an som vi kallade för eget arbete. På mitt egna arbete så har jag skrivit dikter. Men eftersom vi ska hålla på med detta terminen ut och på både engelsk- och svensklektionerna så beslöt jag för att skriva dikter på både engelska och svenska. Jag hann bara skriva en engelsk dikt idag. Den gick så här:

Where do I go from here?
So many voices ringin' in my ear.
Which is the voice that I was ment to hear?
How will I know?
Where do I go from here?


Efter de lektionerna var det lunch. Vi åt pasta med någon köttgryta. Det var skeeetagott!
När lunchrasten var över hade vi spanska. Just nu på spanskan håller vi på att kolla på en spansk film, den är inte så bra. Men den funkar. Fast idag var den helt psyko. Det var en tant som kom tillbaka från de döda och man fattade ingenting. Var hon ett spöke?

Sista lektionen för idag var SO. Så vi satt bara tysta och skrev eftersom vi håller på med ett arbete om "att tycka själv". hihi.. ^^ Vi fick även veta vårat betyg på industriella revolutionen som vi lämnade in förra veckan. Jag blev jättenöjd!

Slutade klockan 15:00 och tog bussen hem till mig. Nu är jag hemma och ska snart vila lite och städa mitt rum.

Tjenixen


Lustigt..

.. läste precis att Nio månader som var gårkvällens film går på kanal3 idag, just nu! Inte så stor chans eftersom den är rätt gammal, från 1995. Kulit!

Desperate housewives

Snart är detimage105 Desperate housewives. Börjar klockan nio på kanal5. Missa inte det!
Just nu är det sååååå spännande.

I dagens avsnitt så driver Bobs och Lees vattenskulptur i trädgården Wisteria Lanes grannförening till att omedelbart gripa in. Edie kommer på att Carlos och Gabrielle har ihop det igen. Gabrielles unga trädgårdsmästare John kommer tillbaka och han vill återuppliva romansen med henne.

Jag tycker att Carlos och Gabrielle passar bäst ihop!
Men jag tycker att det var så dåligt att Edie förstod att de kan ha något igen eftersom att borgmästaren luktade lakris. Vadå han kan ju ha flatlöss samtidigt? Sååå dåligt!


image106

idagidagidag

idag hade vi SO, matte, NO och spanska. Vi fick veta spanska betyget. Jag blev väldigt nöjd. Sen så fick jag se mitt NO resultat som också var bra! :)
Roligt att se var man fått, men skoldagen har varit rätt seg.

Efter skolan gick jag hem till mig och latade mig bara. Har övat på lucialåtarna, inget annat.

Nu sitter jag här och halv sover, väntar på att DH ska börja.. (Desperate Housewives) Ska nog kolla på äntligen hemma så länge.

Puss


God natt

Nu ska jag kolla på filmen och bara hoppas på att somna. Börjar tidigt imorgon, halv nio. Hoppas alla har haft en bra dag!
Puss

filmdags

image139Kvällens film är filmen nio månader med Julianne Moore och Hugh Grant. Vet inte varför jag sett på många utav hans filmer på sistånde, jag som inte ens gillar han. Men filmerna är rätt okej.

Ni alla förstår väl vad filmen handlar om när man läst filmens titel.


Efter fem lyckliga år tillsammans krisar det till sig för Sam och Rebecca. Hon blir nämligen oväntat med barn och han blir helt bragt ut fattningen. Amerikansk version av den franska "Hjälp, min man är på smällen!".

betyg :☺☺☺

idagidagidag

Morgonen började med hemkunskap, bild och sen direkt lunch. Efter luchen hade vi ''micke eftermiddagen''. (NO och matte)
Efter det var skoldagen slut och fritiden började. Jag och Sara kom överens om att åka in till stan och kolla julklappar och byta våra tomtekläder till lucia tåget. Hittade till mamma, min syster och mormor. Och så böt vi våra tomtedräkter till en röd tröja på ginatricot. Sen tog vi en glass på donken och tog tåget 18:20 hem till Vallentuna.
När jag var hemma så visade jag för Isabelle vad jag köpt (självklart inte hennes julisar) och sen gjorde jag mig 2 teakakor, några skorpor och en skål med hallonkräm. Såååå gott.

Nu ska jag kolla på kvällens film. Har redan valt ut den :)

God natt 2

Har precis ätit två enormt goda kebeb-rullar! tänkte bara säga det. Men nu ska jag fortsätta att kolla på Notting Hill. hihi ^^
Puss

God natt

nu ska jag ta på mig en mys tröja och lägga mig i sängen.
Imorgon börjar jag klockan tjugo över nio med hemkunskap i två timmar. Efter hk:n har jag bild och sen lunch. Så förmiddagen imorgon är rätt chill. men sov gott nu!
Puss

filmdags

Nu är klockan filmdags. Kvällens film har nog många hört talas om eller iallafall stället, nämligen Notting Hill med Julia Roberts och Hugh Grant.

image138

William har en liten bokhandel i stadsdelen Notting Hill, alldeles i närheten av sin bostad. Plötsligt en dag kommer världens mest berömda skådespelerska in i affären och letar efter några bra reseskildringar. Då startar ett minst sagt, komplicerat förhållande...

När jag skulle se denna film var jag helt inställd på att detta var en rätt så dålig film. Den är ju gammal och så och jag gillar inte Hugh Grants frisyr. Men Hugh Grants helidiotiska rumskamrat, som är en av de få som kan få en grodmansdräkt att bli till senaste mode, visar sig ha oanade talanger. 
Se den, men helst utan förväntningar.

betyg :☺☺☺

idagidagidag

image137idag har jag inte gjort mycket alls. Jag började dagen med en uppstigning klockan halv 10. Klockan 10 promenerade jag ned till Hammarbackskolan och spelade fotboll. Den slutade inte förän klockan 12.
klockan halv 1 åkte jag ned med Isabelle och Oscar till centrum och köpte god frukost. Och runt 2 började jag städa i huset. Sen har jag bara kollat på film och sovit.
Nu är klockan snart 11 och jag sitter och väntar på att min mamma ska komma hem. Isabelle och Oscar är och hämtar henne på flygplatsen.
Men egentligen borde jag öva till mitt NO-prov som jag ska ha imorgon. men jag är för lat!

Tomtenisse är vad jag är! :)

Se bara på den fantastiska filmen på mig som tomtenisse. hihi ^^


filmdags

Har precis sett filmen Pocahontas 2. Jag tycker sångerna i den fimen är så fina. Men jag har bara den filmen på engelska, det går inte ändra språk. hihi ^^

image136


Den här gången skickas Pocahontas längs en ny stig när hon kliver ombord på ett stort skepp för att resa till England. Eskorterad av den stilige, engelske gentlemannen John Rolfe, hennes jättelike livvakt Uti, fripassagerarna Meeko, Percy och Flit ger sig Pocahontas ut på ett viktigt fredsuppdrag.

betyg :☺☺☺

En otroligt lång och onödig lista

Personligt:

1. Vad heter du? Jennifer
2. Vad skulle du vilja heta om du själv fick välja? Beatrice, Felicia och mycket annat..
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Ingen aning, jag tror dom bara kom på Jennifer. haha..
4. Vilket stjärntecken är du? Lejon
5. Vilken årgång är du? 1993
6. Var bor du? I Vallentuna
7. Bott utomlands? Noppp
8. Flyttat antal gånger? En
9. Vart skulle du vilja bo? Utomlands, i typ thailand. 
10. Vilken skolklass? Åttan
11. Vad vill du bli när du blir äldre? Rik

Utseende:
1. Hur lång är du? typ 155 cm
2. Hårfärg? mörkbrun
3. Ögonfärg? blå
4. Mest nöjd med? Min ögonfärg som "skär" sig från min hårfärg ;)
5. Minst nöjd med? Mina öron (hahhaha)
6. Skostorlek? 35-36
7. Glasögon? Japp, men oftast linser.  
8. Har du några piercingar/tatueringar? bara två hål i öronen ^^

Favoriter:
1. Filmer? Glitter
2. Låtar? Många..
3. Årstider? Sommaaaaaar!
4. Mat/Dryck? Vet inte, har inga favoriter..
5. Djur? Katter
6. Färg? Lila
7. Parfym? Naomi Campell Cat Deluxe
8. TV-Program? Desperate housewives
9. Ämne i skolan? Bild, slöjd ^^
10. Sysselsättning? Mysa

Kläder:
1. Vad använder du just nu för jacka? En beige Bomerang
2. Vad använder du just nu för skor? Ett par svarta tyg skor eller ett par svarta stövlar
3. Favoritfärg på kläder? Till och från varje dag.
4. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Det jag har på mig
5. Favoritaffärer? Ginatricot typ..
6. Hur mycket köper du kläder för i månaden? Ingen aning, räknar inte.
7. Vad har du för byxstorlek? Det beror på vilka sort byxor, men typ 26
8. Tröjstorlek? oftast XS

Ditt rum:
1. Stort, litet eller mitt emellan? Litet med mysigt
2. Vilken färg på tapeterna? Har vitt rum med en fondvägg med guldtapet.
3. Vilka färger går rummet i i övrigt? Svart, vitt, lila och guld.
4. Favoritmöbel i rummet och varför? Min säng, för att den är skönast/bäst i alla humör.
5. Vad vill du ändra där inne? typ inget :)
6. Vad har du där inne av följande?
a) tv? ja
b) video/dvd? ja
c) dator? ja
d) stereo? nej, tog bort den. Spelar i datorn eller på tvn
e) telefon? ja
7. Vad ser du om du tittar ut genom fönstret? Min trädgård, några träd, grannens hus och vägen jag bor på.
8. Vad gör du oftast i ditt rum? sitter vid datorn, sover och kollar på tv.

Blandat:
1. Vad heter din morfar? Han hette Darci men jag har aldrig träffat honom..
2. Vad har du i din..
a) jackficka just nu? Busskort, lypsyl, mobil, pengar, kvitton och en reflex.
b) handväska eller skolväcka? Smink, parfym, en konstig bok, pengar, vantar och en linsburk.
3. Vad är du beroende av? Nästan allt! :D
4. Vilket land kommer du ifrån? Sverige och Brasilien
5. vilket sorts lypsyl använder du? Vanligt från apoteket och vaselin.
6. Vad tror du på? Alldeles för mycket!
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Kristendomen skulle jag tro, haha
8. Vad köpte du senast? Frukost på ica imorse.
9. Har du några husdjur? Japp, en katt, Toluse.
10. Vad bor du i? En grön villa.

2 Advent

image135

Året går fort, redan december. Redan andra advent.

filmdags

Kvällens film blir the illusionist, en drama från 2006. Jag tycker den är jättebra!

image134

The Illusionist handlar om den förbjudna kärleken mellan tonårig adel och arbetare i tidiga 1900-talets Wien. Edward och Sophie slits i från varandra men kan inte släppa kärleken helt. När de återförenas som vuxna är Edward magiker och Sophie trolovad till kronprinsen.

betyg :☺☺☺☺

Nu ska jag kolla på den och sova. För klockan 10 imorgon så är det träning. Sen ska jag hem för att öva på mitt NO-prov som jag ska ha på måndag. Och sen ska jag städa för att min mamma kommer hem ifrån Irland. Hon har varit där med hennes jobb och då ska hon bli överaskad av ett fint hus när hon kommer hem.

God natt

Filmdags

image133Har preics kollat på filmen Cast away med Tom Hanks. Har inte kollat på den själv utan med Lisa, Johan och Sara. Men dom åkte hem.

Cast Away är en otroligt bra rulle, som dock har fått en del oförtjänt dålig kritik hos vissa filmälskare. Jag räknar det som något av de bästa som kom ut 2000 och det är också en av Tom Hanks bästa produktioner. Utgåvan är kanon, så om ni gillar filmen är det bara att köpa. Ni som inte gillar den kan säkert ge den en chans till, det är den värd.

betyg :☺☺☺☺


Tidigare idag har jag varit med Johan, Lisa, Sara och Linda. Vi har spelat ''skissa och gissa'' det var skitkul. Men jag var inte så duktig så jag förlorade. haha.. Rita kanske inte är min starka sida, men det gör inte så mycket för det är inte så viktigt här i livet.
Vi tog även några snygga kort  på Sara som jag tyvärr inte har på bild. (utan Sara har dom) Kort på när hon håller en ficklampa underifrån och  gör roliga miner. SÅÅÅÅ KUL!

Men nu ska ja hitta en filmis och gå och lägga mig i mitt rum och kolla. För just nu sitter jag vid Bobbys data, (min brors kompis) som lanar hemma hos mig inatt igen. Dom är bara fem pojkar här nu, så det är ganska lugnt ändå! :)

god natt

Filmdags

Kvällen film blir den bästa sommaren. En film som vi ofta kollar på hemma hos Sara när vi har svårt att bestämma oss.

image132

Mårten och Annika är fosterbarn och ska spendera sommaren hos begravningsentreprenören Yngve Johansson. Johansson är inte riktigt van vid barn och har aldrig varit gift. Han är strikt men rättvis mot barnen och han mjuknar allt eftersom tiden går.

betyg :☺☺

idagidagidag

idag körde jag tennis och badminton på profilen med Jasmine, Jannica och Julia. Det gick faktist väldigt bra! hade aldrig lirat tennis innan! som rekord gjorde jag och Jannica 35 på badmintonen.

Efter profilen gick jag och Jannica till täby c och kollade efter julisar. Hittade bara en, till min mormor :)
Se åt vi på Mcdonalds. Jag tog en liten meny och sen en glass.
Vi åkte hem vid klockan halv sex, för klockan kvart i sju skulle Jannica ha innebandyträning. Jag kollade på träningen och gick sedan hem till mig. Där blev jag direkt av med min dator eftersom en viss MAX skulle ha den! (chrilles kompis) Chille och hans kompisar ska lana hemma hos oss inatt.

Istället för att jag skulle vara ensam utan dator med min katt så ringde jag sara och stack till henne. Men det var atck vara Saras snälla mamma, Anna, som kom och hämtade mig klockan halv tolv.

Nu är klockan 01:25 och vi ska kolla på film. Puss

Dagens outfits

image201image199

Idag har jag gått klädd som på denna bild:       Idag har sara gått klädd som på denna bild:
Leggins från ginatricot                                           Leggins fråg ginatricot
Halsduk från thailand                                             Låg tröja med LOVE FOREVER på från ellos
Hängselkiol från MQ
Randig tröja från ginatricot

Läs mer om kvällen i saras blogg. :)

filmdags

image130klockan är inte så mycket nu när jag tänkte börja kolla på min film. Jag ska först fixa lite åt kissen sen ska jag och hon lägga oss och titta på kvällens film som blir Sweet home alabama. Jag gillar den filmen, men det var ett tag sen jag såg den nu.

Just nu är klockan 22:29 och jag har precis ätit upp min kiwi! intressant va?
Jag ska vara uppe på ip om 11 timmar och 29 minuter. men jag hinner sova uuuut imorgon.
imorgon ska jag, Jannica, Jasmine och julia spela tennis och badminton med profilen. Men jag vet inte riktigt om jag tänker vara med eftersom jag är sjuk fortfarande. (har varit det i tre veckor)
Men det bestämmer jag imorgon.

Efter skolan ska jag och Jannica åka direkt till Täby. Vi ska kolla på/efter julisar och äta där :)

Men nu till filmen..

image131

Melanie Carmichael är på väg mot det perfekta livet.Sedan hon lämnade småstadstillvaron i Alabama efter high school, har hon gjort kometkarriär och blivit en av New Yorks hetaste modedesigners. När sen stadens mest eftertraktade ungkarl son till New Yorks borgmästare, friar till henne säger hon givetvis ja. Det är bara en liten hake - hon råkar fortfarande vara gift med sin ungdomsförälskelse Jake, som hon lämnade för sju år sedan. Melanie återvänder till Alabama för att ordna upp en skilsmässa med Jake - innan hennes blivande make och mäktiga svärmor får reda på sanningen.

Jag tycker dock att Jake ser bättre ut än vad hennes blivande make gör! (kommer inte ihåg vad han heter) Han har också en mycket bättre personlighet.

betyg :☺☺☺

''Jag tror på tomten''

jag tror på tomten för jag såg tomtenissan på julkalendern och det kan bara dom som tror på tomten göra!

Kul på cirkelgympan

image129ja, det kan man verkligen säga att jag hade. Jag skulle egentligen inte varit med men eftersom en viss fröken Andersson övertalade mig så var jag det iallafall. Gabriella hade inte tränat på 6 månader. Jag som kände mig lat som inte tränat på tre veckor. haha..
Jag lovar att vi hade mycket roligare än dom andra. Dom andra körde helt seriöst genom hela passet medans vi skämtade till allt hela tiden. Dansade gjorde vi istället för hoppa hopprep och göra alla de ''ryska hoppen''. Vi var inte lata alls utan mer roliga. Och jag kan säga att vi tränade mycket mer kondis än dom andra!

julpynt

Denna dag har jag, jannica, Jasmine och Julia varit på museum och kört femkamp och frågesport med profilen. Det var inte så jättekul, men det funkade väl.

Efter skolan följde Jannica med hem till mig. Vi har nämligen julpyntat mitt rum med rött julgransglitter och guldiga julgranskulor. Det blev jättefint.

    

1. Min taklampa med julstjärnor
2. Rött glitter med guldiga julkulor
3. Julstjärnan
4. Mitt fönster
5. Min säng

Men vi ska äta snart.. för klockan 18:00 ska vi till Lovisedalskolan och träna fotboll. men inte fotboll utan vi ska cirkelträna med fotbollen.

Puss


Filmdags

Imorgon ska jag åka till ett sportmuseum med profilen. Sen ska vi köra femkamp och en frågesport. Jag ska vara i skolan klockan 10 så det är ingen brådska :)

Jag ser ju alltid på en film när jag ska gå och lägga mig så jag har precis valt vilken. Kvällens film heter BIG MOMMA'S HOUSE :D Jag tycker den är jätterolig. men den är bättre att se på kvällen än natten eftersom man är mycket tröttare på natten.

image122

När FBI agenten Malcolm Turners kollega dödas i tjänsten bestämmer han sig för att hitta den skyldige. Genom att klä ut sig till Big Momma lyckas han få tjänst som Nanny hos den huvudmisstänkte. Samtidigt som han löser fallet fäster han sig vid de bångstyriga barnen.

betyg :☺☺☺☺

hört

- han har gjort hål i taget för att han skulle fixa en kamin.
- vadå? tänkte han hänga upp en kanin där?

Lusseballar

Idag har jag varit med Profilen/skolan och spelat pingis och squars. Det var jättekul tillsammans med Jannica, Julia och Jasmine i min klass. Vet inte riktigt vem som vann för vi kom av oss hela tiden.

Efter skolan åkte jag hem till Sara. Markus (saras bror) och hans vän fick ett ifall idag och ville baka. Lusseballar var det som Marcus och hans vän skulle baka. (typiskt killar att ha denna humor) Men det blev bara en lusseballe och restsen lussebullar. Vi var där nere med dom när de bakade men vi gjorde inte så mycket, var mest deras moraliska stöd.
Efter bullarna var färdiga så tiggde vi till oss två bullar och delade på. muummms

image121

Jennifer är

Tagen av sophie :)

Gör såhär:

Gå in på google och sök: "(ditt namn) är" och skriv de första 5 meningarna som kommer upp. För mig blir det: "Jennifer är"

1. "Jennifer är nummer ett på listan över Hollywoods snyggaste rumpor."
2. "Jennifer är cool."
3. "Jennifer är en mycket sjuk människa."
4. "Jennifer är också mycket för att klä ut sig."
5. "Jennifer är gravid!"

Filmdags

Nu ska jag se på film. Kvällens film blir en bra klassiker, nämligen Shrek 2 :)


image120



Shrek och Fiona har precis återvänt till sitt hemtrevliga träsk när de blir bjudna till Fionas föräldrar, kungen och drottningen av Landet-i-fjärran. Med en djup suck lämnar de gyttjeduschen bakom sig, packar ner matsäckslarverna och ger sig i väg. Framme i Landet-i-fjärran kantas gatorna av nyfikna undersåtar som alla hoppas på att få en glimt av Fionas prins. Chocken blir dock stor när den efterlängtade prinsen visar sig vara ett träsktroll och kungens och drottningens reaktion på Fionas "förändring" låter inte vänta på sig. Äktenskapet mellan Fiona och Shrek stämmer definitivt inte med kungens idé om ett lyckligt slut och han bestämmer sig för att göra sig av med sin svärson för gott. Till sin hjälp tar han tre av sagovärldens riktiga kändisar; Den Goda Feen, som får i uppdrag att förvandla Fiona till sitt forna jag, Prince Charming vars uppgift blir att förvrida huvudet på prinsessan och den sluge Mästerkatten-i-Stövlarna för att föra Shrek bakom ljuset. Som tur är har Shrek och Fiona ett äss i ärmen - den korkade, men ack så lojale, Åsnan.

betyg :☺☺☺☺

Ge låten en chans!

Gör verkligen det! Den är såå bra. Iallafall efter den första minuten. videon kanske inte är den bästaste. Men jag diggar låten :)



betyg :☺☺☺☺

Desperate housewives

Nu är detimage105 Desperate housewives på kanal5, började klockan nio. Just nu är det paus.

Min älsklings serie. Sen kommer nog one three hill :)

I dagens avsnitt får Edie chockerande nyheter hos gynekologen. Brees före detta svärmor upptäcker att graviditeten är en bluff. Ett homosexuellt par flyttar in på Wisteria Lane.


image106

Alicia tipsar

för dig som gillar julklappar men inte får så många, andvänd Alicias tips
Tro på tomten - då får du fler julkappar

En otroligt lång och onödig lista

Är du en bitch?

Du har sagt:
[ ] Hora till någon?
[x] Bög till någon? (inte på allvar)
[ ] Slyna till någon?
[ ] Slampa till någon?
[x] Fitta till någon?
Totalt: 2

Den senaste veckan har du:
[ ] Vart full?
[x] Skrikit åt en ungdom?
[x] Skrikit åt en vuxen?
[x] Tagit bilder på dig själv?
[ ] Vart på fest?
[ ] Dissat någon?
[x] Skolkat?(jag och sara, man får kalla det vad man vill.. pallar inte skriva)
[ ] Ljugit för en kompis?
[ ] Ljugit för mamma?
[ ] Ljugit för pappa?
[ ] Hånglat med 2 personer?
[x] Vart stolt över dig själv?
[ ] Haft samlag?
[ ] Slått någon?
[ ] Sökt uppmärksamhet?
[ ] Gjort något olagligt?
[ ] Skrivit via sms/nätsida/email/brev hur mycket du hatar någon?
[ ] Sagt/skrivit "jag älskar dig" till någon men inte menat det?
[x Struntat i vad någon vuxen sagt till dig?
[x] Vart förbannad?
Totalt: 7

när du var under 10 år så har du:
[x] Vart tillsammans med någon?
[/] Slagit någon?(kanske, vet inte)
[x] Kunnat ord som Bög/Hora o.s.v?
[x] Visste du var sex var?
[x] Pussat någon?
[ ] Krossat fönster i skolan?
[/] Lär dig "dumma" saker av något stora syskon?( de beror på vad som är dumt)
[ ] Gjort sönder något som är värt mer än 1000 kronor?
[ ] Sagt något fult ord till läraren?
[ ] Blivit utslängd från klassrummet p.g.a att du vart stökig?
Totalt: 5

Övrigt:
[x] Du är tjatig i skolan?
[ ] Du är stolt över dig själv?
[ ] Du gillar att vara på fester?
[/] Du gillar att ha folk är runt omkring dig? (beroende på humöret)
[ ] Du ska dricka denna helgen?
[ ] Du ska möta någon du hatar nästa vecka?
[ ] Du ska skolka denna veckan?
[x] Du har skolkat någon gång?
[ ] Du vill att folk ska kopiera dig?(vadå kopiera?)
[ ] Du är sur på någon vuxen just nu?
Totalt: 2 ½

Totalt: 16 ½


0-10 : Du är helt ok. Men lite för blyg.
10-25: Du kan allt säga emot men är lite mer shysst av dig.
25-40 Bitch! du är inte rädd att göra bort dig och du är nöjd med dig själv
40-55: EY bitch! galna/egoisstiska/kaxiga personen här alltså. Dig kallar man t.o.m Bitch

Skriv med T9 på din mobil

38 27 2558 36 485544 47632 :)

Dagens

Dagens humör: Neutral
Dagens mående: Helt ok, trött mest hela dagen
Dagens borde: Gå i skolan och städa rummet
Dagens frisyr: En bulle mitt på huvudet.
Dagens smink: Inget eftersom bara min syster kan se mig.
Dagens klädsel: Svarta mjukisbyxor, gul stor t-shirt och en gul halsduk.
Dagens planer: Sova, äta, kolla på film. Mest ta det lugnt.
Dagens materiella vill ha: En film jag inte sett!
Dagens längtan: Brasilien, Brasilien, Brasilien!
Dagens beroende: Lypsyl (lipbalm), original
Dagens tråkigaste: (kommer på något här så småning om)
Dagens låt: Disney's lejonkungen 2 - vi är en


Blodet droppar, blodet droppar

hatar att göra det jag gör idag. Jag är hemma från skolan. Inte bara det, jag "skjuter" på ett  prov. Ett no-prov som jag satt enda till klockan två i natt för att öva på och ett svar på min spansk-prov. Jag skulle också lämnat in mitt SO-arbete idag. Jag blev faktist nöjd med det. Men allt får jag göra nästa veckan för nu ska vi ha profildagar (tre dagar som man har fått välja en inrikting att göra olika saker med) denna vecka från onsdag till fredag och jag har valt bollsporter denna gång. Så jag måste vila mig eftersom jag fortfarande är sjuk och det är in bra att träna när man är sjuk.

Igår tog jag sprutan för kondylom på armen och ett blodprov i armväcket för att se om jag har en sjukdom som kallas struma.

Jag var också på min systers genrep på Täby Park Hotell. Dom var jätteduktiga. Ska se dom på torsdag igen tror jag.

image119Just nu sitter jag framför datorn i mitt rum med katten i knät. Min syster ligger och sover på min säng, hon ska inte vara i skolan förän klockan fem ikväll. När hon vaknar ska vi kolla på film sen ska jag väl sova lite jag med.

Filmdags

Nu har jag valt film för ikväll. Det blev filmen Glitter med Mariah Carey. En utav mina älsklings filmer. Därför får den 5 smilisar av 5. hihi ^^

image118


Billie Frank är en begåvad sångerska som kämpar för att slå igenom i New York. Med en rejäl dos viljestyrka och beslutsamhet, röst som en ängel och lite hjälp från en läcker nattklubbs-DJ, blir hon snart varse att den snabba vägen till framgång kan vara lika förrädisk som glamorös. Grammyvinnaren MARIAH CAREY spelar huvudrollen i denna starka och minnesvärda historia om den fantastiskt begåvade sångerskan som upptäcker att vägen till hennes drömmar också leder till hennes hjärta.

betyg :☺☺☺☺☺

idagidagidag

image117Idag vaknade jag klockan 11 och kollade på Julkalendern. Sen satte jag mig vid min dator och skrev mitt SO arbete. Samtidigt så åt jag makaroner och köttbullar. När jag var klar tog jag, mamma och chrille en tripp till täby för att kolla lite. Köpte ett par leggins till mig och en rosa klösbräda till min kisse.
När jag kom hem satte jag mig vid datorn och gjorde en tidning av mitt SO arbete. Inte det lättaste. Men min mammi är ju så snäll och hjälper mig när jag behöver hjälp.

Imorgon så ska jag och Sara vara hos doktorn klockan halv nio. Vi ska nämligen ta en spruta lite senare under dagen. En spruta mot kondylom.

Efter sprutan är tagen så ska jag hem och öva allt vad jag kan på mitt no prov som jag ska ha på tisdag. Har inte ens rört mina böcker eller kollat någonting om provet. Så jag har ca 3-4 timmar på mig att öva in ett stort no-prov.

För klockan åtta ska jag vara på Täby Park Hotel. Jag ska höra på när min syster sjunger och spelar teater. Det kommer bli så kul för hon ska nämligen sjunga solo. Imorgon är det bara genrep och det är gratis. Ska se samma sak igen nästa veckan fast då kostar det 700 kronor och man får julmat.

Nu myser jag med min "gååååsiga" katt. Ska snart gå och hitta en film som jag och Toluse kan se på :)
Puss

Filmdags

image116Varje kväll, en film. Denna dagens film blir filmen ''Fyra bröllp och en begravning''. Vi har den hemma och vi har haft den i typ 10 år nu men jag har bara sett början. Så nu får jag ta tid att se den, hoppas den är bra!
Puss

Julafton

Nu är det inte långt kvar till julafton bara:


1 advent

image115

Året går fort, redan december. Redan första advent.

idagidagidag

Hela dagen har gått snabbt. Vaknade runt halv elva och satte mig framför tvn. Kollade på julkalendern klockan halv tolv och åt makaroner och köttbullar. Efter Julkalendern och maten kollade jag på en bra film med mamma. Det var en spansk fantasi film. (med svensk text) Den hette någonting med Labyrint.
Jag har även åkt med mamma och Åsa till InfraCity och Kista för att handla. Vi köpte en ny digetalkamera och en ny filmkamera nu innan Brasilien. På vägen hem blödde jag näsblod. Har gjort det typ fem gånger den här veckan efter att Sara slog mig på lektionen, läs. Sen åkte vi förbi upplandsväsby och handlade på ica. Alla glodde på mig som kom in med ett papper vid näsan och blod på händerna, lika pinsamt varje gång.
Men när vi var klara på ica åkte vi hem till familjen Jacobsson (Åsas familj) och åt. Vi åt ris, cyckling och någon jättegod thaisås. Linda, min kompis, är Åsas dotter. Hon var hemma med min andra kompis, Lisa. Så jag har tillbringat kvällen med dom. Men inte bara med dom. För runt halv elva gick vi hem till Johan Riise, en annan kompis och kollade på film, satt vid datorn, kastade pil och pratade. Vi hade jättetrevligt : )
image114 
var bara tvungen att sätta in en söt liten bild. Hade den här med teletubbiesarna i datorn från mitt svenska arbete ''min barndom''. haha..

Men jag ska nog sussa snart. Är faktist ganska trött.
Sov gott

filmdags

image113 Tidigare idag skulle jag tipsa Alicia med en bra film. (i olika kategorier) Eftersom jag hade filmen Hot chick brevid mig så tipsade jag henne den på en komedi film. Och nu när det är kväll/natt och jag ska se på en film kommer jag inte på något bättre än att välja den.

17-åriga Jessica Spencer (Rachel McAdams) är just så odräglig, som bara pluggets populäraste tjej kan vara. Hon är snygg, smart och dejtar killen alla vill ha. Men en morgon får hon sitt livs chock - en förbannelse har förvandlat henne till en sluskig 30-årig man (Rob Schneider). Medan Jessica får en omtumlande inblick i grabbarnas värld, börjar en vild jakt mot tiden för att hitta ett sätt att häva förbannelsen. Jessica har nämligen bestämt sig för att vinna skolans cheerleadertävling och ta tillbaka sin snygge pojkvän. Något som lär bli svårt så länge hon är fångad i en medelålders manskropp. ROB SCHNEIDER är helt fantastisk i rollen som den bitchiga collegetjejen Jessica, som är fånge i en manskropp!
Jag tycker att filmen är bra och därför ger jag den 4 smilisar av 5. inte den bästa jag sätt eller så men det är en bra film.

betyg :☺☺☺☺

RSS 2.0