Studiebesök på gymnasiet

- Upp och hoppa, ropade mobilen imorse då klockan slog halv åtta. Och upp steg Jennifer, Jannica och Julia. Jennifer började ta på sig sina saker. Sedan gav hon en klänning ur sin garderob som Jannica satte på sig och stod i en halvtimme för att komma fram till något som Julia kunde sätta på sig. Plötsligt slog klockan åtta och flickorna satte sig vid bordet och åt frukost. De åt mackor som de värmde i mikron.
- Det här är så gott! Utbrast Julia och suktade Jannica med mackan som log på tallriken.
När flickorna ätit upp tittade de på klockan. Den var redan tjugo minuter över åtta. Bussen som de skulle ha tagit skulle gå kvart över, men de fick ta bussen som gick efter. Den buss som gick efter var den som gick halv nio. Flickorna plockade snabbt in frukosten och sprang för att borsta tänderna. Sedan tog de på sig ytterkläderna och for i väg till busshållplatsen.
De hann precis med bussen till Vallentuna Centrum, där de gick av och gick in vid Vallentuna Gymnasiums Teater. De var sena! In i den stora teaterhallen gick de, där satt alla tysta och lyssnade på föreläsningen om gymnasiet. Direkt efter gick de och fikade med klassen i kafeterian. De tog en varsin bulle och MER. Sedan började de sin rundvandring på gymnasiet. Jennifer besökte lite noggrannare på Sam- och Mediaprogrammen.
När allt var klart hade klockan blivit halv tolv och hela klassen gick för att ta bussen till skolan. När de kom fram till skolan övertygade de sina lärare att ha Bildlektion.
- Snälllaaaaaa Åsa och Märta kan inte vi få ha bild istället för Engelska, sade Jannica. Så bild blev lektionen halvtimmen innan lunch! Till lunch serverades pasta och kyckling!
Efter lunchen hade klassen livskunskap. På lektionen idag diskuterade de sänkning. Sedan var skoldagen slut och Jennifer åkte hem och slutade dagen med att umgås med sin pojkvän.

ching

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0