filmdags

Jag har precis kollat på kvällens film. Sammtidigt åt jag chips, algrens bilar och drack coca cola. Kvällens film var Happy feet. Det var en av de bästa animerade filmerna jag sett! Det är verkligen en film för dig som gillar musik, dans och film. Se den!

image333image334


Pingviner, pingviner - överallt pingviner. Det började med busgänget i Madagaskar, fortsatte i dokumentären Pingvinresan och tar sig nu ursnygg digital form i Happy feet. Precis som vanligt är djuren stand-in för människan - i dokumentärfilmen hyllade man kärnfamiljen, i Happy feet handlar det om att våga vara annorlunda. Grundidén i filmen är att kejsarpingviner finner sin respektive genom att sjunga för varandra.
Pingvinen Mummel föds lite sent och visar sig vara en usel sångare, men en jävel på steppdans. Det leder till att han fördrivs från kolonin och bestämmer sig för att vandra över Antarktis för att ta reda på varför årets fiskfångst uteblivit. Efter en svag sång- och dansinledning som påminner om ett "Idol" för pingviner blir Happy feet spännande, med ett oväntat tungt finger på en samtidspuls av utfiskning och nedsmutsning.

betyg :☺☺☺☺☺

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0